SIKÇA SORULAN SORULAR

1Meme büyütme ameliyatı kime yapılır?
1. Memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlarda vücut hatlarındaki orantısızlığı, özellikle kalça-göğüs oranını düzeltmek için 2. Gebelik ve emzirme sonrası meme hacmindeki kaybı düzeltmek için (Aynı zamanda sarkma da varsa meme toparlama ameliyatı da eklenmesi gerekebilir.) 3. Kilo kaybı sonrasında meme hacmindeki kaybı düzeltmek için (Aynı zamanda sarkma da varsa meme toparlama ameliyatı da eklenmesi gerekebilir.) 4. Sağ ve sol meme arasında büyüklük farkı varsa meme büyüklüğünde simetrinin sağlanması için 5. Meme kanseri sonrası alınmış memeleri tekrar oluşturmak için 6. Daha önce yerleştirilen protezlerin değiştirilmesi veya düzeltilmesi için Silikon meme protezleri ile meme büyütme ameliyatları yapılır.
2Meme Büyütme Ameliyatı Herkese Uygun Mu?
Silikon protez ile meme büyütme ameliyatı kendisinde böyle bir ihtiyaç hisseden hemen herkese uygulanabilir. Bazı çok özel durumlar istisnadır. Konsultasyonda beklentileriniz karşılıklı olarak değerlendirilir. Kronik hastalıklar veya ilaç kullanımı gibi bazı durumlarda ise daha ayrıntılı bir ön hazırlık gerekebilir. Doktorunuz size bu konularda ayrıntılı bilgi verecektir.
3Meme büyütme ameliyatı en erken kaç yaşında yapılır?
Meme büyütme ameliyatı 18 yaşından sonra yapılabilir.
4Silikon meme protez tipleri nelerdir ?
Göğüs büyütmek için kullanılan ve göğüs silikonu olarak da bilinen meme protezlerinin şekil, içerik ve yüzey yapısı açısından bazı farklı tipleri vardır. Bunlar arasında en çok merak edilen özeliği şeklidir. Yuvarlak ve damla olmak üzere iki çeşittir.
5Silikon ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?
Silikon ameliyatı yaklaşık 1-1.5 saat sürer. Ameliyat sonrasında hastanede 6-24 st istirahat edersiniz ve daha sonra evinize gidebilirsiniz. Taburcu olurken günlük işlerinizi yapabilir durumda olursunuz. Reçeteniz taburcu olurken size verilir, yapmanız gerekenler tekrar hatırlatılır. Herhangi acil bir durumda 24st ulaşabileceğiniz numaramız size verilir. Genellikle 2 gün sonra kontrol muayeneniz yapılır ve pansumanlarınız kontrol edilir. Herşey yolunda ise bu kontrolden sonra göğüs bölgesini de içerecek şekilde genel duşunuzu yapabilirsiniz. Sadece meme altındaki onarım bölgesinde bir bant bulunur bu bantı çıkartmadan duş alabilirsiniz. 10-14 gün sonra bu bantı çıkarıp izleri iyileştirici kreme tedavisine başlıyoruz. Bu kremi 3 ay boyunca kullanmanızı istiyoruz. İlk 2-3 gün şişkinlikleriniz olur, meme şekliniz son hali gibi değildir. Şişlikler 3-4 hafta içinde yavaş yavaş azalacaktır. Bu dönemde medikal sütyeninizi takmaya devam etmenizi istiyoruz. Bu hem şişliklerin daha hızlı inmesini sağlar, hem memenizi aşırı ve ani hareketlerden korur. İlk bir haftayı çok fazla yorulmadan istirahat ederek geçirmek önemlidir. Yorgunluk şişkinliklerin artmasına ve ağrıya neden olabilir. Ancak masa başı işlerinizi bu dönemde de yapabilirsiniz.
6Meme büyütme ameliyatından sonra hangi hareketler sakıncalıdır?
İlk bir ay ağır kaldırmamak, göğüs üzerine yatmamak, zıplama hareketleri yapmamak, meme üzerine baskı uygulamamak önemlidir.
7Meme büyütme ve deniz, Meme büyütme ve yüzmek, Meme büyütme ve havuz konularında bilgi verebilir misiniz?
Güneşlenme birinci hafta, deniz ve havuz kullanımı üçüncü haftadan sonra olabilir. Kulaçlama gibi aktif yüzme hareketlerine ancak ikinci aydan sonra dönülmesi önerilir.
8Meme büyütme ameliyatından sonra spor yapabilir miyim?
Birinci haftadan sonra yürüyüşler yapılabilir. Üçüncü haftadan sonra göğüs bölgesini çalıştırmayacak egzersizler yapılabilir. Bench press ve push up gibi göğüs kaslarını direk olarak çalıştıran egzersizler ancak ikinci aydan sonra önerilir.
9Meme büyütme ameliyatından sonra cinsel yaşama devam edebilir miyim?
Evet cinsel yaşamınıza devam edebilirsiniz. Erken dönemde meme bölgesine sert hareketler olmaması ve üzerine baskı gelmemesi yeterlidir.
10Meme protezi (meme silikonu) ameliyatı sonrası sauna ve buhar banyosu uygun mudur?
Meme büyütme ameliyatı sonrasını takip eden ilk iki ay aşırı terli kalmaktan, buhar banyosu ve sauna gibi aşırı sıcaklıklardan korunması yara iyileşmesi açısından iyi olacaktır.
11Meme silikon protezi hissedilir mi? Meme silikon protezi anlaşılır mı? Doğal meme estetiği mümkün mü?
Meme silikon protezi hissedilir mi? Meme silikon protezi anlaşılır mı? Doğal meme estetiği mümkün mü?
12Meme büyütmede kullanılan protezin ömrü ne kadardır?
Meme büyütmede kullanılan protezler son teknoloji ürünleri olup, ömürleri çok uzundur. Hareket eden parçalara sahip olmaması nedeniyle vücutta kullanılan diğer protezlere göre avantajlıdırlar. Dış katmanları daha dirençli bir silikon tabakadan oluşur ve dış kuvvetlere karşı mukavemeti yüksektir. Rutin olarak çıkarılması, bakım yapılması veya değiştirilmesi gerekmez. Çoğu zaman ömür boyu kullanılır.
13Sarkmış göğüsler protez ile dikleşir mi?
Meme sarkıklığının bazı derecelendirmeleri mevcuttur. Normal bir memede meme başının meme altı kıvrımından daha yukarıda yer alması beklenir. Meme başı bu seviyenin daha altında ise meme toparlama veya meme dikleştirme işlemleri mem büyütme ameliyatına eklenebilir. Sadece protez ile ancak hafif sarkıklıklar toparlanabilir.
14Silikon protezi olan göğüsler, hamilelikten nasıl etkilenir?
Silikon protezin hamileliğe ve bebeğe negatif bir etkisi bulunmamaktadır. Meme süt bezi dokuları hamilelik ve emzirme döneminde genişleyip büyüyecektir. Protezli veya protezsiz, süt verme döneminden sonra genellikle memede toparlanma olur ancak bazen toparlayıcı bazı işlemler gerekebilir. Silikon protez ile süt veya süt verma arasında bir bağlantı bulunmamaktadır.
15Meme büyütme günah mı?
Bu konu uzmanlık alanım dışında olduğu için ancak alıntı yapabilirim. Estetik ameliyatın; a) salim fıtratı bozmak kastı olmamak, b) yapılmasında bir yarar veya yapılmamasında mevcut bir zarar bulunmak, c) hile, aldatma veya karşı cinse benzeme kastı bulunmamak, d) hukukî karışıklığa ve yanlış anlamaya yol açmamak, kaydıyla bir tür tedavî olarak yaptırılmasında sakınca olmadığına karar verildi. (Din İşleri Yüksek Kurulu 2002)
16Silikon meme protezi kanseri yapar mı?
Silikon meme protezleri ile meme kanseri arasında bir ilişki bulunmamaktadır. Ancak son yıllarda nadiren de olsa bazı protezlerin bir cins lenfoma (BIA-ALCL) ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.
17Memelerimin arasında büyüklük farkı var. Ne yapılabilir?
Meme asimetrisi dediğimiz durumlarda ne yapıyoruz. Meme asimetrisi demek iki meme arasında belirgin farklılık olması demek. Hafif farklılıklar kadınların çoğunda var ancak belirgin farklılık olduğunda bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu durumlarda kadınlar özellikle sütyen ve giysi seçiminde çok zorlandıklarını ifade ediyorlar. Burada temel olrak birkaç ana teknik var 1. Sadece büyük olanı küçültmek 2. Birini daha fazla olacak şekilde ikisini de küçültmek 3. Biri daha fazla olacak şekilde ikisini de büyütmek 4. Biri daha fazla olacak şekilde ikisini de dikleştirmek ve büyütmek Buna muayenede memelerin durumuna göre karar veriyoruz.
18Liposuction Fiyatları nedir?
Yağ aldırma fiyatları için ücret ön görüşme sonrası belirlenir. Maliyet işlem yapılacak bölgenin yaygınlığı ve işlem süresi ile orantılıdır. Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişim kurabilirsiniz: Whatsapp: +905322532396 Telefon: +905322532396 Estetik cerrahi ile ilgiliyseniz ve yeni videolarımı takip etmek isterseniz Youtube daki Op. Dr. M. Hakan BULAM kanalıma abone olabilirsiniz ve sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz.
19Liposuction zararı var mı? Liposuction zararları nedir?
Tüm ameliyatlarda doğru kişiye, doğru işlemi, doğru yerde yapmak riskleri azaltmaktadır. İşlem o kişi için uygun bir işlemse, kronik veya kontrolsüz bir hastalığı yoksa riskler çok daha düşüktür. Bir problem oluşması durumunda tüm müdahalelerin yapılabileceği tam donanımlı bir hastanede liposuction işlemlerinin yapılması gerekir. Gerekli tüm önlemler alınmış, ameliyat öncesinde ve sonrasında gerekli herşey yapılmış da olsa komplikasyon denilen bazı problemler görülebilmektedir. Liposuctiondan sonra en sık yaşanabilen problem liposuction yapılan bölgedeki yüzey düzensizlikleridir ve çoğu düzenli masaj ile düzelmektedir. Daha nadir görülen fakat daha ciddi riskler ise genellikle dolaşım sistemi ile ilişkili tromboemboli ve yağ embolisi problemleridir.
20Liposuction (Yağ Aldırma-Yağ Çekme) Nedir?
En sık uygulanan estetik cerrahi ameliyatlarından biri olan liposuction vücuttan fazla yağların alınma işlemidir. Bu işlem kanül denilen özel aletler yardımıyla yağ dokuya vakum kuvveti uygulanarak yapılır. Birkaç milimetrelik küçük deliklerden girilerek işlem yapılır. Özellikle bölgesel olarak daha fazla yağlanma bulunan alanlardan fazlalık yağlar çekilir. Günümüzde sadece yağ çekme işlemi ile kalmayıp bazı kavis, kıvrımlar ve doğal girintiler oluşturularak bir vücut şekillendirme işlemi olarak yapılmaktadır. İşlemin bir sonucu olarak yağ doku kaybınız olacağı için kilonuzda bir azalma olacaktır. Ancak liposuction bir zayıflama işlemi değildir.
21Vaser Liposuction nedir?
Liposuction işleminde önce yağ çekilecek bölgeye ilaçlı bir sıvı verilir. Bu sıvının içinde ağrıyı ve kanamayı azaltıcı bazı ilaçlar bulunur. Ardından bir süre beklenir ve yağ çekme işlemine başlanır. Vaser Liposuction da bu iki safha arasında bir özel safha daha bulunur. Sıvı verildikten özel bir kanül ile yağlanma fazlası olan bölgeye ultrasonik enerji verilir ve yağ hücreleri yıkılır, adeta sıvılaşır. Ardından yağ çekme işlemi tamamlanır. Vaser tekniği ile daha hassas bir liposuction yapılabilir. Ağrı ve şişlikler daha az olabilir. İyileşme hızı artabilir. Aynı zamanda derinin sıkılaşmasına da bir miktar faydası olmaktadır. Ameliyat süresi biraz daha uzundur. Liposuction ile ilgili diğer bilgiler için Liposuction sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
22Burun Estetiği Nedir?
Burun estetiği ameliyatı burnun hem kendi içinde hem de yüze göre oran, açılanma ve kavislenmelerini tekrar düzenlenmesi ameliyatıdır. Bu amaçla burun yapısındaki kemik, kıkırdak ve yumuşak dokulara müdahaleler yapılır.
23Burun estetiği kimler için uygun?
Burun yapısındak bir değişikliğin kendini daha iyi hissettireceğini düşünen, kendini sosyal olarak rahatlatacağını düşünen herkes bu ameliyat için bir aday olabilir. Ardından ameliyata uygunluğu açısından konsültasyon sırasında değerlendirilir. Gerçekçi ve sağlıklı beklentilerin olması benim için en önemli kriterdir. Çok ciddi ve kontrolsüz bir hastalığınız da yoksa bu ameliyatı olabilirsiniz.
24Kadınlarda ve erkeklerde burun estetiği farklı mı?
Evet farklı. Erkekler Mars’tan kadınlar Venüs’ten kadar değil ama oldukça farklı davranmak gerekiyor bu ameliyatlarda. Erkek rinoplasti ameliyatlarında daha koruyucu bir ameliyatla daha düz ve daha belirgin karakterli burun hatları oluşturmaya çalışıyoruz. Kadınlarda daha yumuşak geçişler hedefliyoruz. Burun kalkıklığının biraz daha fazla, burun üstünün daha kavisli ve burun alın geçişinin daha yumuşak olmasını hedefliyoruz.
25Burunda en sık karşılaşılan şekil farklılıkları nelerdir?
Burun şekil farklılıkları söz konusu olduğunda karşımıza çıkan en sık şikayetler uzun ve büyük burunlar, eğri burunlar, kemerli burunlar ve burun ucu düşük burunlardır. Uzun ve büyük burunlar Uzun burun yapısı daha çok kıkırdak uzunluklarından kaynaklanır. Bu kıkırdakların kısaltılması ile burun yüze göre daha iyi bir orana kavuşturulur. Kemiklere yapılan müdahaleler ile de burun genişliği problemleri çözülür, burun ve yanak ayrımı daha belirgin hale getirilir. Eğri burun Burun estetiği olmak için başvuran hastaların %75’inde burun içi, %50’sinde de hem burun içi hem de burun dışında eğrilik mevcuttur. Bu kişilerde tek taraflı ya da çift taraflı burundan nefes alma sıkıntısı bulunabilir. Burun estetiği yapılırken burundan nefes almanında iyi restore edilmesi gerekir. Eğrilik hem dışarıdan hem de içeriden düzeltilir. Sonuçta hem iyi nefes alan hem de estetik açıdan güzel görünümlü bir burun elde edilmiş olur. Kemerli burun Burun sırtında kemik ve kıkırdaklar normalde yukarıdan aşağıya eğimli ve düz bir çizgi halinde gelir. Kemik ve/veya kıkıraklardaki yukarıya doğru çıkıntı yapmasına kemer denilir. Burun kemeri rinoplasti ameliyatlarında düzeltilebilen bir kıkırdak-kemik fazlalıktır. Düşük Burun ucu Burun ucu düşüklüğü burun ucundaki kıkırdakların yeniden şekillendirilmesi ile çözülebilmektedir. Burun ucundaki kıkırdakların uzun kısımları kısaltılır ve geniş olan bölgeler daraltılır. Burun ucu kıkırdaklarının biribiri ile olan konumları tekrar düzenlenir.
26Kalın derili burunlarda burun estetiği olur mu?
Tabi ki olur. Bu tip burunlarda kıkırdak yapının daha güçlü olması ve üzerindeki deriyi taşıyabilmesi önemlidir. Aynı zamanda kıkırdak deri arasındaki bazı bağlantılarının korunması da önemlidir. Burun ucu derisinin ameliyat sırasında biraz inceltebiliyoruz ama tabi bunun da bir sınırı var. Doğuştan gelen bazı genetik özelliklerimizi değiştirmek oldukça zor ancak sizin burun yapınızı en iyi duruma getirmek için elimden gelen herşeyi yaptığımı bilmenizi isterim. Kalın derili burunlarda ameliyat sonrası şişkinliklerin geçmesi ve iyileşme biraz daha uzun zaman almaktadır. Bu dönemde biraz sabırlı olmak gerekir.
27Burun estetiği nefes alma sorunu yaratır mı?
Bazen deriz ya içinin güzelliği dışına yansımış diye, burnun da iç güzelliği dışına yansır çoğu zaman. Güzel bir burun benim için içi de güzel olan ve güzel kalan burundur. Kendi ameliyatlarımda mutlaka burnun iç değerlendirmesini ve varsa eğrilik ve burun eti gibi nefes almayı zorlaştıran bozuklukları iyileştirmeye çalışıyorum. Aynı zamanda rinoplasti tekniklerini uygularken de nefes almada kritik olan bölgeleri destekleyen ve koruyan yöntemler kullanıyorum. Nefes alma sorunu genellikle görmüyorum. Ancak burun kıkırdaklarının fazla zayıflatıldığı, burnun fazla küçültülüp hava yolunun daraltıldığı durumlarda bir de iç eğrilikler ve tıkanıklıklara da düzeltici işlemler uygulanmadıysa nefes alma şikayetlerin gelişebiliyor.
28Görüntü düzenleme programlarını kullanıyor musunuz?
Evet tabi kullanıyorum. Öncelikle unutmamak gerekir ki canlı dokuları şekillendirmek bilgisayar programları ile görüntüleri değiştirmekten çok farklıdır. Bu programlar özellikle aklınızdaki burun görüntüsünü anlamamızda yardımcı olur. Düzenlenmiş fotoğraflar üzerinde konuşmak ve değerlendirme yapmak için çok iyi bir seçenektir.
29Burun estetiği ameliyatında uyunuyor mu?
Evet, burun estetiği ameliyatını genel anestezi ile yapıyorum yani ameliyat sırasında kontrüllü olarak uyuyorsunuz. Lokal anestezi ile yani sadece burnu uyuşturarak sadece çok küçük bazı müdahaleler yapıyorum. Rinoplasti ameliyatı genel anestezi ile çok daha konforlu olmaktadır.
30Burun estetiği ne kadar sürüyor?
Burun estetiği ameliyatı yaklaşık 1,5-2 st kadar sürüyor.
31Kapalı ve açık burun estetiği nedir? Hangisi daha iyi?
Burun estetiği ameliyatında farklı teknikler mevcuttur. Hekim bu teknik içinden kendi eğitimi, becerisi ve deneyimi ile bir seçim yapar. Kapalı burun ameliyatı tekniğinde tüm ameliyat burun delikleri içinden yapılmaktadır ve dışarıda herhangibir dikiş bulunmaz. Ben herkes için tek bir iyi teknik olduğunu düşünmüyorum. Her hastayı özel olarak değerlendiriyorum. Bilimsel olarak kabul görmüş tekniklerden uygun olduğuna karar verdiğim teknikleri en iyi şeklide uygulamaya çalışıyorum. Kendi pratiğimde kapalı ve açık burun ameliyat sayılarının yaklaşık yarı yarıya olduğunu söyleyebilirim.
32Burun estetiği sonrasında tampon çekilmesinde çok korkuyorum, çok acıyormuş, doğru mu?
Kesinlikle hayır. Burun tamponu hastalarımın yarısında hiç kullanmıyorum. Kullandığımda ise silikon, yapışmayan, küçük ve ince tamponlar kullanıyorum. Bu tamponlar yapışmadığı için burun içinden rahatça kayarak çıkıyor. Burun ameliyatının hiç bir safhasında rahatsız edici bir ağrı olmuyor aslında. Alçının alınması da öyle. Birinci haftada alçı ve bandajları ağrısız bir şekilde çıkarıyoruz.
33Göz çevresinde şişlik morluk oluyor mu?
Kendi ameliyatlarım için konuşursam genellikle olursa da çok hafif oluyor. Onlarda yaklaşık bir haftada kendiliğinden geçiyor. Gözlerin kapanacağı kadar, kazazedeye benzer bir görüntü burun estetiği ameliyatından sonra olmuyor. Burada belirtmek isterim ki şişlik ve morluk oluşmasında birçok faktöe vardır. Cerrahinin ve anestezinin nazikliği yanında kişinin de bazı özelliklerine göre artıp azalabilir.
34Burun estetiği sonrasında hastaneden çıktıktan sonra evde nelere dikkat etmem gerekir?
Burun üzerinde alçı olacağı için burun çevresini ıslatmayın ve kendinizi çok yormayın yeterli. Birkaç gün göz çevresine soğuk su dolu balonlarla veya soğuk jeller ile kompres uygulayabilirsiniz. Size verilen birkaç ilacı düzenli kullanmanızı isteriz. Burun deliklerinin günde birkaç kez biraz temizliğe ihityacı olabilir. Bunu nemli pamuklu çubuklar ve size verilen kremlerle yaparsınız. Bir de tabi yüzüstü yatmamanız ve burna darbe alabileceğiniz durumlardan kaçınmanız gerekli. Özellikle küçük çocuklara burnunuz oldukça ilginç gelebilir ve ellemek isteyebilirler, dikkat diyelim.
35Alçı çıktıktan sonra nelere dikkat etmem gerekir?
Birinci haftada artık iyileşmenin bir kısmı tamamlanmış ve alçı alınabilecek kadar iyileşme olmuştur ancak burnun yaklaşık 2 ay çok özenli kullanılması ve bu özenin ilk bir yıl devam etmesi gereklidir. Burna küçük dokunuşlar yapılabilir ancak sert hareketler istemiyoruz. Özellikle burun ucuna sert kaşıma ve çekiştirme hareketleri istemiyoruz. Sert hareketlerle burun ucunu sağa sola hareket ettiren burun temizliği istemiyoruz. Küçük ve nazik hareketler serbest. Mümkün olduğunca sümkürmemeye çalışıyoruz. Bu dönemde nezle grip gibi bir hastalık olmamasını istiyoruz bu nedenle kalabalık yerlerden uzak kalmanızı ve hastalık belirtisi gösteren kişilerden uzak kalmanızı istiyoruz.
36Burun estetiği sonrasında maske kullanımı serbest mi?
Maske özellikle salgın döneminde sürekli kullanmamız gereken bir koruyucu ekipman oldu. Burun ameliyatı sonrasında kullanabilirsiniz. Ama maskenin burna baskı yapmasını veya onu sıkıştırmasını istemiyoruz. Maskenin tel kısmını burna denk gelen yerlerinden katlayıp maskenin yanaklara oturmasını ve burna temas etmemesini sağlayabilirsiniz veya burna denk gelen yerleri gevşek olan bir maske veya siperlik kullanabilirsiniz.
37Burun estetiği sonrasında spor yapabilir miyim?
Evet tabi ki yapabilirsiniz ancak bir ay kadar koşu, zıplama, ağırlık kaldırma gibi yüksek performanslı sporların yapılmasını istemiyoruz.
38Burun estetiği sonrasında gözlük kullanabilir miyim?
Rinoplasti sonrasında 2 ay kadar gözlük kullanmamak, sonrasında ise hafif gözlükler kullanmak gerekli. Bu süreçte kontakt lens kullanımı tercih edilebilir.
39Rinoplasti sonrasında denize girmek serbest mi?
Rinoplasti sonrasında denize girmek serbest mi?
40Burun estetiği ameliyatı riskli mi? Burun estetiği problemleri var mı?
Ben soruyu öncelikle bir örnekle cevaplamak isterim. Hayatta her hareketimizde bir risk vardır. Örneğin araba kullanmak gibi. Arabamız bozulabilir, lastiği patlayabilir veya kaza yapabiliriz. Ancak burada önemli olan şu. Arabamızın bakımlarını düzenli yaptırırsak, lastiklerini zamanında değiştirirsek veya kurallara uygun olarak kullanırsak bu riskleri çok azaltırız. İşte biz de ameliyatlarımızda böyle dikkatli ve kontrollü olarak riskleri azaltmaya çalışıyoruz. Ancak ne kadar özenli olursak olalım bazı riskler mevcut. Erken dönemde devam eden burun kanamaları, geç dönemde ise istenilen şekle ulaşılamaması ve nefes alma sorunları en sık görülen problemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumlarda ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyulabilmektedir. Bunlara revizyon burun ameliyatı veya sekonder burun ameliyatı denilmektedir.
41Ameliyatsız burun estetiği var mı? Burun dolgusu nedir? Burun dolgusu kime uygun? Burun botoksu nedir?
Özel dolgu maddelerinin iğne yardımıyla uygulandığı tekniğe burun dolgusu işlemi diyoruz. Bu işlemin kısa sürede uygulanan ameliyatsız bir teknik olması en büyük avantajı. Ben de çok uygun durumlarda uyguluyorum, çok da güzel net sonuçlar alıyoruz. Burun dolgusunu burun sırtındaki düzensizliklerin veya hafif bir kemerin gizlenmesi veya hafif burun ucu kalkıklığı istenen durumlarda etkin olarak kullanıyorum. Ancak burun dolgusunun burun müdahalesi gerektiren durumların sadece bir kısmının tedavisi için yeterli olduğunu düşünüyorum. Günlük pratiğimde daha önce burun dolgusu yapılmış, memnun olmayan ve ameliyat olmak isteyen çok sayıda başvuru alıyorum. Özellikle ameliyatlı burun şekillendirme gerekmesine ragmen bu uygulamanın yapıldığı çok sayıda hasta görüyorum. Burada tavsiyem burun ameliyatları da yapabilen bir plastik cerrahi uzmanı ile burun dolgusuna karar verilmesi olabilir. Çünkü ameliyatlı ve ameliyatsız tedavilerin her ikisine de hakim biri size bu konuda çok daha açık bilgiler verecektir. Burun dolgularının geçici olması, kendine has bazı risklerinin olması, burun kıkırdaklarında şekil bozuklukları yaratabilmesi, burun ucunda kalınlık oluşturabilmesi gibi dezavantajlarının da olduğunu bilmek gerekir. Bir de burna botoks uygulaması var. Burun ucunda dudak kaslarımız ile ilişkili bir kas bağlantısı var. Bu bağlantı nedeniyle dudak hareketlerimiz ile, gülerken veya konuşurken burun ucumuz hareket eder. Bu kas bazen çok aktif olabiliyor. Burun ucunu hafif yukarı kaldırmak veya bu hareketleri önlemek amacıyla bu kasa botoks uygulayarak kasın aktiivitesini azaltabiliyoruz. Kalıcılığı 4-5 ay olan bu yöntemi genellikle burun dolgusu ile birlikte kombine olarak uyguluyorum.
42Türkiye’de burun estetiği – Türkiye’de rinoplasti çok mu yapılıyor?
İstanbul’da dünyanın heryerinden hastamız oluyor. İstanbul’da yüksek kalitede sağlık hizmetini uygun maliyetlerde sunabiliyoruz. İstanbul’un kendi güzelliği de bu şehrin tercih edilmesinde çok önemli bir neden. Aynı zamanda yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarından da çok sayıda hastamız oluyor. Özellikle Almanya, İsviçre, Danimarka, Hollanda ve Fransa’dan her yıl çok sayıda rinoplasti talebi alıyoruz.
43Rinoplasti Ameliyatı Fiyatları İstanbul hakkında bilgi verebilir misiniz?
Burun estetiği fiyatları ve ön görüşme için lütfen bizimle iletişime geçin. Muayenehane tel: +905322529592 Whatsapp: +905322529592
44Burun estetiği ameliyatı ile başka estetik ameliyatlar bir arada yapılabilir mi?
Evet tabi ki. Hem yüz hem vücut ameliyatlarını rinoplasti ameliyatı ile birlikte yapabiliyoruz. Yüzde bişektomi, lip-lift, kulak estetiği, çene estetiği ve göz kapağı estetiği ile birlikte yapabiliyoruz sıklıkla. Ayrıca meme estetiği ve liposuction işlemlerini rinoplasti ameliyatı ile birlikte yapabiliyoruz.
45 Revizyon ameliyatı, ikinci burun estetiği veya sekonder rinoplasti nedir? Çok mu zor?
İlk ameliyatta istenilen sonuçlara tam olarak ulaşılamadıysa bazı düzeltmeler yapmak gerekebiliyor. Bu bazen çok küçük ve kısa bir müdahale de olabiliyor bazen de ameliyatı tamamen baştan yapmak gerekebiliyor. Ameliyatın baştan yapılması gerken durumlarda genellikle bazı kıkırdak desteklere ihtiyaç olabiliyor. Bu destekleri göğüs bölgesinde küçük bir kesi yaparak kaburga kıkırdağından elde ediyoruz. Çok mu zor? Bu sorunun cevabı oldukça değişken. Bazen çok kısa bir işlem yeterli olabilirken bazen de 5-6 saatlik uzun ve kapsamlı bir ameliyat gerekebiliyor. Ancak genel olarak söyleyebilirimki ilk ve tek ameliyatta ulaşılabilecek en iyi sonuca ulaşılabilmesi herkes için en iyisi oluyor.